• Home

  Fijn dat u de website van Hippekoeien bezoekt. Wij zijn trots op ons bedrijf, melkveehouderij “De Fuik”. Het is een bedrijf dat gezien mag worden en dat nemen we dan ook letterlijk. Als nevenactiviteit van de melkvee-houderij, organiseert Hippekoeien rondleidingen door de boerderij.

  Lees meer...

 • Culinair

  Het buitenleven maakt hongerig. U maakt een bezoek aan ons bedrijf compleet met een culinair arrangement. Een klein hapje of een complete maaltijd, de keus is natuurlijk aan u. In onze stal kunt u genieten van een keur aan streekproducten.

  Lees meer...

 • Rondleiding

  Kom met eigen ogen kijken hoe het er aan toe gaat op een moderne melkveehouderij. Of het nu gaat om een groep kinderen of managers van een bedrijf, de reacties zijn altijd enthousiast. Afhankelijk van uw interesses besteden we meer of minder aandacht aan onderdelen.

  Lees meer...

 • Creatief

  Samen met uw familie en/of vrienden kunt u zich bij ons creatief uitleven. Met creatieve partners bieden we workshops met een landelijk tintje aan. Maak bijvoorbeeld met decopatch een prachtige koe of leer in één avond basis-schilderen. U zult verstelt staan van het resultaat!

  Lees meer...

 • Fietsen

  Melkveehouderij De Fuik ligt tussen de bossen van Montferland en de rivierstrangen van de Rijn. Vanaf onze boerderij heeft u direct aansluiting op het fietsknooppuntennetwerk. Wij stellen graag een route voor en met u samen. Door onze mooie omgeving of langs andere agrarische bedrijven die open zijn voor publiek.

  Lees meer...

 • Faciliteiten

  Hippekoeien heeft een multifunctionele ruimte voor groepen tot ca. 30 personen. Twee grote schuifdeuren geven toegang tot een eigen terras. Er is ook een ruime keuken, voorzien van alle benodigde apparatuur.

  Lees meer...

Rondleiding

Kom met eigen ogen kijken hoe het er aan toe gaat op een moderne melkveehouderij. Of het nu gaat om een groep kinderen of managers van een bedrijf, de reacties zijn altijd enthousiast. Afhankelijk van uw interesses besteden we meer of minder aandacht aan de onderstaande onderdelen. Steeds weer blijkt de tijd te kort!

Kantoor
In de moderne melkveehouderij wordt alles bijgehouden. Registratie en rapportage helpen de boer om het bedrijf te runnen en het welzijn van de koeien te garanderen.

Melktank
Op weg van koe tot koelkast, speelt voedselveilige opslag van melk een belangrijke rol. Zo vers heeft u de melk nog nooit geproefd.

Melkrobot
Onze koeien bepalen zelf wanneer ze gemolken worden, dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Er komt geen mensenhand aan te pas.

Koeienstal
Kijkt u hier naar de koeien of kijken zij naar u. Wij zijn trots op onze moderne stal, waar onze koeien zich prima kunnen vermaken. Hoe beter de koe het naar haar zin heeft, hoe meer melk ze geeft.

Mestrobot
Het uitmesten van de stallen, nooit de meest favoriete bezigheid van een boer. De mestrobot zorgt ervoor dat dat op melkveehouderij “De Fuik” niet meer hoeft.

Duurzaamheid
Wij vertellen u graag over onze nieuwe projecten, die bijdragen aan een verlaging van CO2 uitstoot.

Kalverenstal
Een bezoek aan de kalfjes mag niet ontbreken. Vertedering bij jong en oud.

rond_01
rond_01
rond_02
rond_02
rond_03
rond_03
rond_04
rond_04
rond_05
rond_05
rond_06
rond_06
rond_07
rond_07
rond_08
rond_08
rond_09
rond_09
rond_10
rond_10
 
 
Powered by Phoca Gallery

Zoeken

Twitter

Karolien Hupkes

RT @BoerenvanNL: Over een kleine maand is het al weer zo ver Valentijnsdag. De dag waarop boeren aan het daten gaan met de samenleving. A…

by Karolien Hupkes