• Home

  Fijn dat u de website van Hippekoeien bezoekt. Wij zijn trots op ons bedrijf, melkveehouderij “De Fuik”. Het is een bedrijf dat gezien mag worden en dat nemen we dan ook letterlijk. Als nevenactiviteit van de melkvee-houderij, organiseert Hippekoeien rondleidingen door de boerderij.

  Lees meer...

 • Culinair

  Het buitenleven maakt hongerig. U maakt een bezoek aan ons bedrijf compleet met een culinair arrangement. Een klein hapje of een complete maaltijd, de keus is natuurlijk aan u. In onze stal kunt u genieten van een keur aan streekproducten.

  Lees meer...

 • Rondleiding

  Kom met eigen ogen kijken hoe het er aan toe gaat op een moderne melkveehouderij. Of het nu gaat om een groep kinderen of managers van een bedrijf, de reacties zijn altijd enthousiast. Afhankelijk van uw interesses besteden we meer of minder aandacht aan onderdelen.

  Lees meer...

 • Creatief

  Samen met uw familie en/of vrienden kunt u zich bij ons creatief uitleven. Met creatieve partners bieden we workshops met een landelijk tintje aan. Maak bijvoorbeeld met decopatch een prachtige koe of leer in één avond basis-schilderen. U zult verstelt staan van het resultaat!

  Lees meer...

 • Fietsen

  Melkveehouderij De Fuik ligt tussen de bossen van Montferland en de rivierstrangen van de Rijn. Vanaf onze boerderij heeft u direct aansluiting op het fietsknooppuntennetwerk. Wij stellen graag een route voor en met u samen. Door onze mooie omgeving of langs andere agrarische bedrijven die open zijn voor publiek.

  Lees meer...

 • Faciliteiten

  Hippekoeien heeft een multifunctionele ruimte voor groepen tot ca. 30 personen. Twee grote schuifdeuren geven toegang tot een eigen terras. Er is ook een ruime keuken, voorzien van alle benodigde apparatuur.

  Lees meer...

Duurzaamheid

Sinds het begin der mensheid hebben boeren natuur gecultiveerd. De agrarische sector onderkent daarom het belang van natuurbehoud en daarmee het belang van duurzaam ondernemen.

De bedrijfsvoering van Melkveehouderij De Fuik vindt voor 90% CO2-neutraal plaats. De familie Hupkes loopt wat duurzaamheid betreft voorop. Tijdens een rondleiding kunt u met eigen ogen zien hoe energiezuinig De Fuik zorgt voor de primaire levensbehoefte van de consument.

 • Warmteterugwinning
  De melk die uit de koe komt is warm. Voor de houdbaarheid van de melk is een snelle koeling tot een temperatuur van ca. 3 graden belangrijk. De melk wordt gekoeld door deze langs koud water te laten lopen. Nu gebeurt het koelen nog in de melkketel zelf. De warmte die daarbij vrijkomt wordt ook op dit moment al opnieuw gebruikt.

  In 2012 zijn platenkoelers geplaatst, waardoor de melk gekoeld wordt voordat ze in de koeltank terechtkomt. Dit gaat sneller en bespaart energie. Bovendien is het sneller koelen beter voor de melkkwaliteit, omdat bacteriën minder tijd hebben om zich te ontwikkelen.

  Het water dat door het koelen wordt opgewarmd, kan voor veel doeleinden worden gebruikt. Bij Melkveehouderij De Fuik gebruiken we het warme water om de melktank en melkrobot te reinigen, de verwarming brandt er in de winter van en de koeien drinken het.
   
 • Zonnepanelen
  Op het dak van de koeienstal van Melkveehouderij Fuik zijn zonnepanelen geplaatst. De energie die daarmee wordt opgewekt, is voldoende voor het hele bedrijf én de woningen van de familie Hupkes.

 

Zoeken

Twitter

Karolien Hupkes

RT @BoerenvanNL: Over een kleine maand is het al weer zo ver Valentijnsdag. De dag waarop boeren aan het daten gaan met de samenleving. A…

by Karolien Hupkes