• Home

  Fijn dat u de website van Hippekoeien bezoekt. Wij zijn trots op ons bedrijf, melkveehouderij “De Fuik”. Het is een bedrijf dat gezien mag worden en dat nemen we dan ook letterlijk. Als nevenactiviteit van de melkvee-houderij, organiseert Hippekoeien rondleidingen door de boerderij.

  Lees meer...

 • Culinair

  Het buitenleven maakt hongerig. U maakt een bezoek aan ons bedrijf compleet met een culinair arrangement. Een klein hapje of een complete maaltijd, de keus is natuurlijk aan u. In onze stal kunt u genieten van een keur aan streekproducten.

  Lees meer...

 • Rondleiding

  Kom met eigen ogen kijken hoe het er aan toe gaat op een moderne melkveehouderij. Of het nu gaat om een groep kinderen of managers van een bedrijf, de reacties zijn altijd enthousiast. Afhankelijk van uw interesses besteden we meer of minder aandacht aan onderdelen.

  Lees meer...

 • Creatief

  Samen met uw familie en/of vrienden kunt u zich bij ons creatief uitleven. Met creatieve partners bieden we workshops met een landelijk tintje aan. Maak bijvoorbeeld met decopatch een prachtige koe of leer in één avond basis-schilderen. U zult verstelt staan van het resultaat!

  Lees meer...

 • Fietsen

  Melkveehouderij De Fuik ligt tussen de bossen van Montferland en de rivierstrangen van de Rijn. Vanaf onze boerderij heeft u direct aansluiting op het fietsknooppuntennetwerk. Wij stellen graag een route voor en met u samen. Door onze mooie omgeving of langs andere agrarische bedrijven die open zijn voor publiek.

  Lees meer...

 • Faciliteiten

  Hippekoeien heeft een multifunctionele ruimte voor groepen tot ca. 30 personen. Twee grote schuifdeuren geven toegang tot een eigen terras. Er is ook een ruime keuken, voorzien van alle benodigde apparatuur.

  Lees meer...

Visie

Bio-industrie, megastallen, oormerken, melkquota, mestoverschot, wel of niet in de wei, mond-en klauwzeer, gekkekoeienziekte. De agrarische sector komt nogal eens in het nieuws. En meestal minder positief. Er bestaan veel misverstanden over het leven op een boerderij. Boeren praten altijd dialect, boerinnen gebruiken nooit make-up. Mensen vragen zich af of het vee wel diervriendelijk behandeld wordt en sommige kinderen denken dat melk uit de supermarkt komt.

De familie Hupkes van Melkveehouderij De Fuik in Didam is trots op de innovatieve projecten waarmee ze op een duurzame manier voorziet in de primaire levensbehoefte van de mens.Bezoekers van de melkveehouderij vallen van de ene verbazing in de andere. Computergestuurde robots melken de koeien, een volautomatische mestrobot houdt de stallen schoon. De koeien liggen op koematrassen en kunnen, zo vaak ze maar willen, genieten van een borstelmassage. In een database wordt bijgehouden hoeveel de koeien eten en hoeveel melk ze geven. Hoe beter de koe het naar haar zin heeft, hoe meer melk ze geeft.

Hippekoeien.nl wil, als nevenactiviteit van melkveehouderij De Fuik, graag laten zien hoe het er aan toe gaat op een hedendaagse melkveeboerderij. Het imago van de agrarische sector verbeteren. Openheid, transparantie. Laten zien wat er achter de schermen gebeurt. Het gesprek aangaan met de burger, de consument, de jeugd. Hen betrekken bij keuzes en dilemma’s.

Hippekoeien.nl wil kinderen laten zien dat melk niet gewoon uit een pak komt. Door met ‘hip’ lesmateriaal naar scholen te gaan en klassen op het melkveebedrijf rond te leiden. 

Door bedrijven, families en andere groepen te ontvangen. Maar het gaat nog verder. Duurzaamheid, gezondheid, leefstijl. Beleef de boerderij. Kom ruiken, voelen, kijken, proeven en horen.

Met Sabine Reulink organiseert Karolien Hupkes kookworkshops en proeverijen. Met streekproducten die geleverd worden door een kaas-, vlees- of wijnboer uit de buurt. Onder leiding van Ineke van Geemen-Reuling kunnen creatievelingen zich uitleven, als ze deelnemen aan ‘landelijk leven’ workshops. Voor groepen zijn er verschillende activiteiten. Hippekoeien werkt daarvoor o.a. samen met Feest in Montferland. Voor bedrijven biedt Hippekoeien een bijzondere vergaderlocatie.

Kijk eens rond op de site en zie wat de mogelijkheden zijn om zelf het melkveebedrijf te ervaren. Of neem even contact op om de talloze mogelijkheden te bespreken.

Zoeken

Twitter

Karolien Hupkes

RT @BoerenvanNL: Over een kleine maand is het al weer zo ver Valentijnsdag. De dag waarop boeren aan het daten gaan met de samenleving. A…

by Karolien Hupkes